O nama

PRVA PRIVATNA VETERINARSKA AMBULANTA U SREMU

 

 

Veterinarsku ambulantu „AJ –VET“ – prvu privatnu veterinarsku ambulantu u Sremu, osnovao je 1996. godine dr.vet. med. Jovan Adnađević, nastavivši tako veterinarsku karijeru započetu daleke 1985. godine. Na početku svog rada „AJ –VET“ je pružao samo veterinarske usluge (kurativa) i zapošljavao je dvoje ljudi.

 

Danas je to najveća veterinarska stanica u Rumi, sa 4 isturene ambulante i iskusnim timom koji čine 10 doktora vet. medicine, 1 doktor vet. medicine specijalista, 7 veterinarskih tehničara, te volonteri pripravnici.

 

Sa puno ljubavi i požrtvovanja, uz primenu najsavremenijih dostignuća veterinarske medicine „AJ –VET“ brine o zdravlju životinja i samim tim i ljudi, te pruža sledeće usluge:

 

- vakcinacija protiv besnila i obeležavanje čipom pasa i mačaka, kao i vakcinacija svih životinja protiv zaraznih bolesti

- lečenje domaćih životinja, kao i kućnih ljubimaca

- dijagnostika (analize krvi, uzimanje svih vrsta briseva, uzimanje „skarifikata“ na ektoparazite i ostale mikroskopske analize)

- ultrazvučna dijagnostika graviditeta

- sve vrste hirurških intervencija, a u saradnji sa Društvom za zaštitu životinja „Đurđevo“ kontuinuirano se sprovode akcije steriliziacije i kastracije pasa i mačaka, uz minimalnu participaciju za vlasnike

- veštačko osemenjavanje goveda i svinja

- dezinsekcija i deratizacija

- pregled mesa metodom kompresije i digestije

- programom mera koji se obavlja na terenu koji obuhvata teritoriju grada Rume, kao i okolnih sela (Žarkovci, Putinci, D.Petrovci, Buđanovci, Nikinci, Voganj), te sela opštine Irig (Jazak, M.Remeta, Rivica i Vrdnik) vrši se kontrola na brucelozu, leukozu i tuberkulozu goveda, kao i vakcinacija svinja i živine.

U veterinarskoj stanici „ AJ – VET“ možete pronaći i najveći i najkvalitetniji izbor preparata za zaštitu od ektoparazita („spot on“ i „pour on“ ampulice, ogrlice, rastvori i praškovi protiv buva i krpelja) kao i endoparazita (tablete i ampulice). Takođe, tu je i bogat izbor hrane, multivitaminskih i mineralnih dodataka ishrani i pratećeg programa.